Hebben jouw werknemers allemaal een heftruckcertificaat? Je herkent de situatie als werkgever of leidinggevende misschien wel, er moet even iets naar beneden worden gehaald of er moet een pallet worden verplaatst. Het is maar een paar meter en de persoon met die er speciaal een heftruck cursus voor heeft gedaan is even niet in de buurt. Een handig persoon zonder certificaat neemt plaats achter het stuur want wat maakt dat nou uit? Het werken zonder heftruckcertificaat kan vervelende gevolgen hebben.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

9 van de 10 keer gaat het gelukkig goed, maar je zult net zien dat het net die ene keer fout wanneer het echt niet uitkomt. De werknemer zonder heftruck certificaat rijdt per ongeluk over de voet van een werknemer heen. De stalen neuzen zorgen ervoor dat hij geen tenen kwijt is, maar blauwe tenen en een paar dagen bedrust zit er wel in. Door verkeerd gebruik kan er ook schade ontstaan aan de heftruck of aan de voorraad. Het kan enige tijd duren voordat het opgeruimd is of de schade is gemeld. Ook kan het gebeuren dat de schade niet wordt gemeld, met alle gevolgen van dien. Ook vervelend: schade aan materiaal van een derde. 

Als werkgever draai jij al in deze gevallen vaak voor de kosten op. De bedrijfsongevallenverzekering zal zich beroepen op het feit dat de werknemer geen heftruck cursus heeft gedaan en keert daarom niet uit. Een ongeluk is voor de werknemer vaak ook een negatieve ervaring, waardoor hij de heftruck een volgende keer wel laat staan. Vervelend want dit drukt het werkproces. Bovendien kan er een vervelende sfeer ontstaan op de werkvloer als gevolg van een ongeluk. 

Meer weten over veiligheid? kijk vooral op deze website: https://www.kap-opleidingen.nl/

Heftruckcertificaat halen

Als werkgever of leidinggevende hebben we het beste voor met onze werknemers. We willen niet dat onveilige situaties ontstaan. Daarom is het voordeliger dan ooit om een certificaat te halen. Veel werkgevers schatten de investering voor een cursus vaak te hoog in. Een cursus hoeft niet duur te zijn en is efficiënt in tijdgebruik. Vaak duurt de certificering maar een dag en is het heftruck certificaat meerdere jaren geldig. 
Binnen de cursusdag wordt er aan allerlei relevante onderwerpen de aandacht besteedt omtrent de veiligheid en het gebruik van de heftruck. Hoeveel gewicht mag je tillen, hoe werkt het zwaartepunt, hoe ziet de Arbo-wet eruit etc. Er kan worden gekozen voor een cursusdag op onze locatie, maar ook kunnen we naar uw werkplek toekomen om daar een training te geven op locatie. Hierbij kunnen we inspelen op de specifieke heftruck waarvan gebruik wordt gemaakt en de lading waarmee wordt gewerkt. Wij hebben een hoog slagingspercentage en zien al uw medewerkers graag hun heftruckcertificaat halen.

Wacht dus niet langer en neem vandaag contact met ons op over de mogelijkheden!