Het is altijd leuk om een extra zakcentje te verdienen. Of je nu studeert of nog op de middelbare school zit, extra inkomsten zijn nooit verkeerd. Toch kan het lastig zijn om een goede baan te vinden die aansluit bij jouw competenties. Daarom dit artikel, mocht je in Waalwijk wonen en op zoek zijn naar een nieuwe parttime uitdaging, dan ben je hier aan het goede adres.

Vacature in brabant

Vacatures in Noord-Brabant zijn er veel banen beschikbaar voor jongeren en studenten. In bijna alle sectoren van de economie zitten ze met smart te wachten op de assistentie van een jongere. Zo zou je in de meubelbranche kunnen gaan werken, in de kledingbranche, in een drogisterij, in een non-food-discountwinkel, in de beddenbranche, etc. etc.  Werkopties te over dus. Maar het is goed denkbaar dat je door de bomen het bos niet ziet. En bovendien, hoe kom je binnen bij een bedrijf?

Voordat je bij een bedrijf aanklopt met de vraag of dat zij een parttime werkplek of misschien wel een fulltime werkplek voor je hebben is het zeer aan te raden om je eerst grondig te verdiepen in wat het bedrijf allemaal doet. Je wilt tijdens een sollicitatiegesprek natuurlijk niet met een mond vol tanden staan als er vragen komen over wat het bedrijf allemaal doet. Als jij tijdens het gesprek laat blijken dat je je vooraf hebt geïnteresseerd in het desbetreffende bedrijf is dat al meteen een 1-0 voorsprong.

Ook is het belangrijk om te weten waar je goed en minder goed in bent. Dit kan je dan tijdens het sollicitatiegesprek aangeven en zo schep je geen verkeerde verwachtingen van elkaar. Bovendien komt het natuurlijk niet heel sterk over als er aan je gevraagd wordt wat je competenties zijn en dat je daar dan geen goed antwoord op weet te formuleren.

Het is een teken van geïnteresseerdheid als je pen en papier meeneemt naar een sollicitatiegesprek. Door tijdens het gesprek aantekeningen te maken laat je blijken dat je de sollicitatieprocedure serieus neemt.

Werken in de techniek

Tot zover de tips over een eventueel sollicitatiegesprek. Maar wat nou als je de vacaturesuggesties van de vorige alinea niks vindt? Misschien is werken in de techniek dan een optie. In heel Noord-Brabant zijn er diversie techniek vacatures: zo zou je kunnen gaan werken in de machinebouw, in de quality control, als servicemonteur, als constructiebankwerker, of als uitvoerder of slotenmaker.